Blog

Wat moet ik echt weten als ik een autoverzekering af ga sluiten?


december 15, 2016 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Latest News


Tegenwoordig is het van levensgroot belang dat je een auto ter beschikking hebt. Het is namelijk zo dat men van je verwacht dat je binnen een korte tijd naar de andere kant van Nederland kan rijden, mocht dat nodig zijn. Zowel familie en vrienden als zakelijke contacten kunnen dit van je verwachten, en als je niet wil dat deze relaties verwateren zal je aan deze verwachtingen moeten voldoen. Gelukkig is dit mogelijk met dank aan de komst van de auto. Auto’s zorgen ervoor dat je altijd mobiel bent en doordat Nederland een relatief klein land is kost het weinig tijd om van hot naar her te rijden. Echter kan je auto ook kapot gaan, en wat doe je dan? Dan verhaal je de kosten bij je autoverzekeraar.

Dekking

Maar waar moet je dan precies op letten als je een autoverzekering af gaat sluiten? Allereerst is het belangrijk dat je kijkt naar de dekking. Niet alle verzekeraars bieden dezelfde dekking. Zo kan het zo zijn dat jij regelmatig passagiers meeneemt wanneer je achter het stuur van je prachtige bolide kruipt. In dit geval is het belangrijk dat je ook een inzittendenverzekering afsluit. Bij de meeste verzekeraars zit dit in het basispakket, maar het is toch wel slim om hier even naar te kijken, en er niet blindelings vanuit te gaan.

Buitenland

Het is tevens mogelijk dat jij vaak in het buitenland te vinden bent met je auto. De meeste verzekeraars bieden geen buitenlanddekking in het basispakket en dus zal je extra goed op moeten letten dat je hier wel voor zorgt. Het zou natuurlijk verschrikkelijk zonde zijn van al het geld dat je in je auto hebt gestopt als je jezelf blauw betaalt door een ritje over de grenzen.

Comments