Blog

Waarom een autoverzekering?


februari 16, 2018 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Uncategorized


Ben je in het bezit van een auto? Dan ben je ook verplicht om deze te verzekeren. Dit is volgens de wet bepaald in de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen. In de wet staat een minimale verzekeringsniveau dat je moet hebben afgesloten, maar je kan ook andere vormen verzekeringen afsluiten. De verplichte verzekering dekt niet de schade aan je eigen auto, maar enkel aan de schade die je bij een ander veroorzaakt. Je verdiepen in een autoverzekering is dan ook zeker geen overbodige luxe.

Waarom verplicht?

De verplichting is in het leven geroepen om slachtoffers van incidenten te beschermen. Als jij met jouw auto een ongeluk veroorzaakt, kunnen de kosten hoog oplopen. Er kunnen kosten gemaakt moeten worden voor schade aan een auto, fiets of brommer, maar natuurlijk kan je ook lichamelijke schade hebben veroorzaakt. Indien jij de veroorzaker bent, dan moet je de schade vergoeden. Zonder verzekering is dit vaak een lastig geval. Niet iedereen kan deze kosten zomaar betalen. Daarom is de wet in het leven geroepen.

Soorten verzekeringen

Zoals net vermeld is, is de basisverzekering een verplichting. Hier verzeker je dus de schade die je een ander hebt bezorgd. Mocht je ook je eigen auto willen verzekeren voor schade die is veroorzaakt door bijvoorbeeld diefstal of een ongeluk, dan zijn er de WA, WA Plus of Allrisk autoverzekeringen in het leven geroepen. De kosten voor een dergelijke verzekering zijn natuurlijk wel hoger, maar je gaat hierdoor wel met een gerust hart te weg op.

Waar afsluiten?

Wij raden je aan om een autoverzekering af te sluiten bij OHRA. Zij zijn één van de grootste verzekeraars van Nederland en lopen voorop met betrekking tot innovatie. Zo hebben zij een super handige app waar je al je zaken kan regelen en daarnaast al je documenten kan inzien. Weet je niet meer waar je nou precies voor verzekerd bent? Je vind het in de app! Daarnaast staat OHRA bekend om haar service! De premie van je Autoverzekering berekenen doe je hier!

Comments