Blog

De beste manier om je auto te verkopen


januari 8, 2020 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Latest News


Anno 2020 zijn er talloze manier om je auto te verkopen. Een simpele advertentie in de krant of via Marktplaats, alles werkt. Maar welke manier is nou het veiligst en zonder gedoe? Wij leggen het je graag uit.

De bekendste manier

Inmiddels zijn ze wel een begrip in het hedendaagse leven, de openbare marktplaatsen. Hier heb je de regie helemaal in eigen handen. Je bepaalt zelf de vraagprijs, plaatst zelf foto’s en bepaalt zelf wat je bij je advertentie zet. In eerste instantie lekker simpel en je krijgt meestal vlot een reactie echter, daar begint de verkoopproces pas.
Als je veel verstand van prijzen en auto’s hebt, dan gaat het meestal wel goed. Je laat je immers niets wijs maken door louche handelaren of particulieren die denk slim te zijn. Het nadeel is alleen dat jij, ik en 95% van alle andere mensen niet voldoende autokennis hebben om een flinke onderhandelsessie te voeren. De kans dat je je auto daardoor uiteindelijk voor veel minder verkoopt dan dat je had gehoopt is behoorlijk aanwezig.
Verder is het verkopen van je auto via openbare marktplaatsen de minst veilige manier om je auto te verkopen. Internet criminelen hebben inmiddels talloze manieren gevonden om jou geld of je auto afhandig te maken. Dit gebeurt op dusdanige schaal dat er inmiddels veel websites zijn die je uitleggen hoe je dit kunt voorkomen mocht je het toch willen proberen. Zelfs Alberto Stegeman heeft hier al meerdere uitzendingen aan gewijd in verschillende programma’s.

De veiligste manier

Wil je er zeker van zijn dat je tijdens het verkopen van je auto ook daadwerkelijk uitbetaald krijgt, dan is je auto verkopen via een verkoopsite de meest veilige optie. De manier waarop verschillende auto verkoopsites werken is echter iets waar je op moet letten. Je kan dus niet zomaar je auto klakkeloos ergens aanmelden en ervan uit gaan dat het wel goed komt.

Het is belangrijk om even wat voorwerk te doen. Dit kost je een paar minuten. Kijk even op review websites naar ervaringen van anderen en gebruik je gezonde verstand. De hoogst scorende partij in Nederland als het gaat om klantervaringen is AutoVendi. Zij scoren op meerdere review sites enorm hoog in deze specifieke sector.
AutoVendi is zeer transparant als het gaat om informatie. Er staat duidelijk vermeld dat je niet de absolute hoofdprijs voor je auto krijgt maar zij kunnen daarentegen wel een bod garanderen. Zij laten meer de keus aan jou als particulier. Kies je voor wellicht een iets hogere prijs via openbare marktplaatsen, de krant, sociale media of kies je voor een veilige optie en een gegarandeerd bod voor wellicht een paar honderd minder.
Zo zijn er meer auto verkoopsites die op een dergelijke manier werken maar er zijn er ook een aantal die pretenderen op dezelfde manier te werken. Maar daar ben je met een paar minuten vergelijken zo achter.

Comments