Blog

Hoe kan ik een auto betalen?


november 16, 2016 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Latest News


Het zal in veel gevallen lastig zijn om de financiën rondom een auto rond te krijgen. Dit komt doordat het een immens bedrag is en in veel gevallen kan dit niet in één keer opgehoest worden. Er zijn echter wel een aantal manieren om een nieuwe auto op een verstandige wijze te kopen. Wij hopen u op dit gebied voldoende te informeren, zodat u weet waar u aan toe bent wanneer het weer eens tijd is voor een nieuwe of zelfs een eerste auto.

 

Eigen vermogen eerst

Natuurlijk is het, het lekkerst wanneer de auto van eigen vermogen kan worden betaald. Het is verstandig om een flinke tijd voordat de auto aangeschaft wordt, er wordt begonnen met sparen.

 

Is het eigen vermogen nog te laag? Dan is het ook een optie om dit aan te laten vullen door iemand in persoonlijke kringen. Zorg ervoor dat er duidelijke afspraken zijn zodat er geen conflicten zullen ontstaan.

 

Geldverstrekkers

Het is natuurlijk altijd een optie om een autolening af te sluiten. U moet wel letten op een aantal zaken. Een autolening afsluiten is een stuk lastiger dan dat de meeste mensen denken, want u zal door de bomen het bos niet meer zien.

 

U doet er allereerst goed aan om de hoogte van de toekomstige lening in kaart te brengen. Het is natuurlijk niet handig om een te hoge lening af te sluiten, want geld lenen kost geld. Breng dus het eigen vermogen in kaart en zorg ervoor dat het overige, benodigde, bedrag wordt bij geleend.

 

Zorg ervoor dat u hierna het benodigde bedrag bij een aantal geldverstrekkers neerlegt. Aan de hand van de hoogte van het bedrag en de voorwaarden van de financiële instellingen moet er een keuze worden gemaakt. Natuurlijk zal het afhangen van uw gevoel voor de instelling, maar ook de voorwaarden moeten worden bekeken.

Comments